Πεϊνιρλί με κιμά και τυρί Milner

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Πεϊνιρλί με κιμά και τυρί Milner
Μερίδες: 4
Εκτέλεση 
Εκτέλεση για τη ζύμη
Ρίχνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε με το γάντζο 5’-6’ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1’ με τα χέρια.
Κάνουμε τη ζύμη ένα μπαλάκι και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Εκτέλεση για τον Κιμά
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Αφού κάψει, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες , και τους σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν.
Όσο σοτάρουμε ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις δάφνες και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για 25 με 30 λεπτά , μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Θέλουμε ο κιμάς να είναι τελείως στεγνός.
Εκτέλεση Σύνθεσης
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 4.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε μακρόστενα με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη. Θέλουμε η ζύμη να έχει τρία χιλιοστά πάχος.
Ενώνουμε τις άκρες και διπλώνουμε τα πλάγια μια φορά προς τα μέσα.
Ρίχνουμε μια ποσότητα κιμά στο εσωτερικό του κάθε πεϊνιρλί και πασπαλίζουμε με τυρί Milner.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και μεταφέρουμε εκεί τα πεϊνιρλί.
Tα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25’-30’ μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη και το τυρί να χρυσαφίσει.
Υλικά συνταγής 
Υλικά για το ζυμάρι

500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 ml. σόδα (αναψυκτικό)

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για τον κιμά

250γρ. χοιρινός κιμάς

250γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

2 φύλλα δάφνης

400γρ. ντομάτα κονκασέ

1αστεροειδή γλυκάνισο

Αλάτι

Πιπέρι

400 γρ. τυρί Milner τριμμένο

Tip 
Η σόδα επειδή έχει ανθρακικό έχει τις ιδιότητες της μαγιάς, οπότε μη φοβηθείτε να το κάνετε, θα σας γίνει τέλειο.