Ομελέτα φούρνου με σύγκλινο, πράσο και τυρί Milner

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Ομελέτα φούρνου με σύγκλινο, πράσο και τυρί Milner
Μερίδες: 6-8
Εκτέλεση 
Υλικά ομελέτας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα πράσα και ρίχνουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα για 10’.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σύγκλινο και το μαγειρεύουμε για 5’-6’.
Σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε τα αυγά με το γάλα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε το πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στον πάτο του 1/3 από το τυρί Milner από πάνω ρίχνουμε ½ από τα πράσα και το σύγκλινο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα πράσα και το υπόλοιπο σύγκλινο.
Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί Milner.
Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου μέχρι που να καρφώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει 5’-10’ και σερβίρουμε.
Υλικά συνταγής 
Υλικά Ομελέτας

50γρ. βούτυρο και έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους

6 μέτρια πράσα ξεπλυμένα καλά και ψιλοκομμένα

2κ.σ. ελαιόλαδο

12 μεγάλα αυγά

800ml. γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

300γρ. τυρί Milner τριμμένο

250γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Tip 
Μπορεί να πάρει και παραπάνω χρόνο για να ψηθεί, από τα 55’ και μετά το ελέγχουμε κάθε 5’.