Υλικά ομελέτας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα πράσα και ρίχνουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα για 10’.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σύγκλινο και το μαγειρεύουμε για 5’-6’.
Σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε τα αυγά με το γάλα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε το πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στον πάτο του 1/3 από το τυρί Milner από πάνω ρίχνουμε ½ από τα πράσα και το σύγκλινο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα πράσα και το υπόλοιπο σύγκλινο.
Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί Milner.
Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου μέχρι που να καρφώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει 5’-10’ και σερβίρουμε.