Panettone

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Panettone
Από την Ιταλία, με εξαιρετική γεύση και άρωμα, το Panettone σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Αφράτο, πολύ γευστικό, και με μια εξαιρετική ποικιλία αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών, το Panettone είναι ένας γλυκός και πολύ θρεπτικός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου! Ακολούθησε τη συνταγή, αντικατάστησε τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή, βάλε διάφορα αποξηραμένα φρούτα, λίγη μαύρη σοκολάτα σε δάκρυα και κομματάκια αμυγδάλου και κάνε ένα τέλειο πρωινό με φίλους. Φρεσκοστυμμένος χυμός φρούτων και Panettone, δημιουργούν τον καλύτερο συνδυασμό για ένα γλυκό Κυριακάτικο πρωινό.
Εκτέλεση 
Βάζουμε το αλεύρι πάνω στον πάγκο και κάνουμε μία λακούβα.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακκούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι.
Τρίβουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αβγά και το νερό, και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια ζύμη σαν του τσουρεκιού.
Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 15 εκ. και ύψος 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς.
Βάζουμε μέσα τις φόρμες, και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί.
Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C, και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Όταν ψηθεί και το πατάμε, πρέπει να επανέρχεται σαν μαξιλάρι.
Υλικά συνταγής 

600 γρ. σκληρό αλεύρι

100 γρ. μαγιά φρέσκια

150 γρ. βούτυρο

3 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

20 γρ. κεράσι φρουί γλασέ
20 γρ. πορτοκάλι φρουί γλασέ
20 γρ. δαμάσκηνα φρουί γλασέ

75 γρ. νερό