Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ και τον ζωμό.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για μία ώρα περίπου.
Προσθέτουμε το θυμάρι και την υπόλοιπη τομάτα, τον βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για αλάτι και τον αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσει.
Προσθέτουμε το τυρί Milner και ανακατεύουμε καλά.