Monkey Bread

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Monkey Bread
Κατευθείαν από την Αμερική με στόχο να συναρπάσει με την τέλεια γεύση του! Το Monkey bread είναι «το κάτι» εναλλακτικό, και παράλληλα άκρως απολαυστικό για το πρωινό σας -και όχι μόνο! Μικρά κομματάκια ψωμιού, πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη, ενωμένα σε στρογγυλή φόρμα, σας προσφέρουν απόλαυση και χαρά από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Εάν βουτήξετε το monkey bread και σε μια πεντανόστιμη ganache, τότε το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει. Για δείτε την παρακάτω συνταγή!
Εκτέλεση 
Για τη ζύμη
Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το νερό, στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ με το σύρμα για 2 λεπτά, το μισό αλεύρι (2 κούπες), το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μείγμα από το βούτυρο και το νερό, προσέχοντας το νερό να μην είναι καυτό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε για 5 λεπτά. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι (1-2 κ.σ.).
Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο μας και κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, δημιουργώντας μικρά μπαλάκια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα με ένα κουτάλι, και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο.
Περνάμε διαδοχικά τα μπαλάκια από το λιωμένο βούτυρο, και στη συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης-κανέλας.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα.
Γεμίζουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση για κέικ (28 εκ), με τα μπαλάκια.
Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 1 με 1 ½ ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
Για τη ganache
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, και μόλις αρχίζει να βράζει, τη ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ με τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει το μείγμα.
Υλικά συνταγής 
Για τη ζύμη

250 ml νερό

1 μαγιά ξερή

75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

60 γρ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη ganache

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για βούτηγμα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.γ. κανέλα σκόνη