Για τη ζύμη
Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το νερό, στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ με το σύρμα για 2 λεπτά, το μισό αλεύρι (2 κούπες), το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μείγμα από το βούτυρο και το νερό, προσέχοντας το νερό να μην είναι καυτό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε για 5 λεπτά. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι (1-2 κ.σ.).
Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο μας και κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, δημιουργώντας μικρά μπαλάκια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα με ένα κουτάλι, και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο.
Περνάμε διαδοχικά τα μπαλάκια από το λιωμένο βούτυρο, και στη συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης-κανέλας.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα.
Γεμίζουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση για κέικ (28 εκ), με τα μπαλάκια.
Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 1 με 1 ½ ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.