Μανιταρόπιτα με Milner

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Μανιταρόπιτα με Milner
Μερίδες: 6-8
Εκτέλεση 
Συνταγή για την Μανιταρόπιτα
Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει αρκετά ρίχνουμε 3-4κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε δόσεις τα μανιτάρια. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια για να μην βγάλουν πολλά υγρά. Μόλις τελειώσει η πρώτη δόση αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Αφού τελειώσουμε με τα μανιτάρια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό ρίχνουμε 3κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσα.
Ανακατεύουμε συνεχώς και τα καραμελώνουμε για 5-6 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα ρίχνουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε 3κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το θυμάρι για 4 λεπτά.
Τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατο-πιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
Μόλις κρυώσουν τα υλικά της γέμισης ρίχνουμε και το τυρί Milner τριμμένο.
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου.
Από πάνω βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε τη γέμιση σε όλο το φύλλο αφήνοντας 5-6 εκ. κενό στις άκρες, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες ώστε να κλείσουμε καλά τη πίτα.
Αραιώνουμε τον κρόκο με λίγο νερό.
Αλείφουμε με τον κρόκο την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει 5 λεπτά.
Κόβουμε και σερβίρουμε.
Υλικά συνταγής 
Υλικά για τη Μανιταρόπιτα

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

2 κρεμμύδια μέτρια

350γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 4-5χιλ.

1 πράσο ψιλοκομμένο

300γρ. τυρί Milner τριμμένο

4 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

1 κρόκος για το άλειμα

Σουσάμι για το πασπάλισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Tip 
Προσοχή μεγάλη με τη γέμιση πρέπει να κρυώσει πολύ καλά. Το άλειμμα με το αυγό είναι προαιρετικό είναι καθαρά για να πάρει πιο ωραίο χρώμα η πίτα μας.