Μοσχάρι κοκκινιστό με πέννες και τυρί Milner

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Μοσχάρι κοκκινιστό με πέννες και τυρί Milner
Μερίδες: 4-6
Εκτέλεση 
Εκτέλεση για το κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις μαζί με 5κ.σ. ελαιόλαδο.
Το γυρίζουμε ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε και το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε και τη σοκολάτα κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση σύνθεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200βαθμούς στο αέρα.
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή σε αρκετό βραστό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος.
Κατόπιν πασπαλίζουμε τις πένες με λίγο ηλιέλαιο και τις αδειάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.
Από πάνω αδειάζουμε το μοσχάρι.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί Milner.
Ψήνουμε για 15’-20’ μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφού ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Υλικά συνταγής 
Υλικά σύνθεσης

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 3εκ.

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ξυλάκι καννέλας

1/4 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 Δάφνη

150ml κόκκινο κρασί

400γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κύβο μοσχαριού

Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί

50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

500γρ. πένες

200γρ. τυρί Milner τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι