Εκτέλεση για το κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις μαζί με 5κ.σ. ελαιόλαδο.
Το γυρίζουμε ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε και το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε και τη σοκολάτα κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.