Πένες με μπρόκολο, καρύδι και τυρί Milner

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Πένες με μπρόκολο, καρύδι και Milner
Μερίδες: 6-8
Εκτέλεση 
Εκτέλεση πένες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τους δίνουμε μια καλή βράση σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια αφαιρούμαι τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσει το γάλα, το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα δοχείο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8’-9’- δε θέλουμε να βράσουν τελείως.
Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε το μπρόκολο.
Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Μαγειρεύουμε για 1’ ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρεύουμε για 2’-3’ μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, τα καρύδια, ¾ από το τυρί Milner, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε στη μπεσαμέλ τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά ώστε η μπεσαμέλ να πάει παντού.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά στο σκεύος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί Milner.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθμούς στο αέρα.
Ψήνουμε για 30’-40’ μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.
Αφού ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει εκτός του φούρνου για 10’ και σερβίρουμε.
Υλικά συνταγής 

1 λίτρο γάλα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

500γρ. πένες

350γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές μπουκιές

80γρ. βούτυρο

80γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. μουστάρδα

¼ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

100γρ. καρύδια χοντροκομμένα

200γρ. τυρί Milner τριμμένο

Tip 
Καλό θα ήταν το γάλα με τη δάφνη και το σκόρδο αφού τα βράσουμε να τα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη, έτσι ώστε να αρωματιστεί περισσότερο το γάλα.