Πίτσα σκεπαστή με ζαμπόν μπέικον και τυρί Milner

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Πίτσα σκεπαστή με ζαμπόν μπέικον και τυρί Milner
Μερίδες: 4
Εκτέλεση 
Εκτέλεση Καλτσόνε
Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1μιση ώρα.
Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη στα 4.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 18εκ.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.
Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
Έπειτα παίρνουμε κουταλιές από τη γέμιση και την απλώνουμε στη μισή επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο Milner, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης και σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά της ζύμης, ώστε να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο.
Χαράσσουμε μ’ ένα μαχαίρι σε δύο σημεία, πάνω στα καλτσόνε, ώστε να μπορεί να φεύγει η υγρασία απ’ τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ακόμα τυρί Milner.
Εκτελούμε τη συνταγή ομοίως και με τις άλλες ζύμες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε επάνω τα καλτσόνε.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο τα καλτσόνε και σερβίρουμε ζεστά.
Υλικά συνταγής 
Υλικά για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κρόκος αυγού

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

150-200 γρ. νερό χλιαρό

1κ.γ. αλάτι

1κ.γ. ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση

1 κγ. βασιλικό ψιλοκομμένο

4-5 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες

4-5 φέτες ζαμπόν κομμένες σε λωρίδες

½ κ.γ. ρίγανη ξερή

200γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια

400γρ. τυρί Milner τριμμένο

Αλάτι

Πιπερι

Tip 
Η ποσότητα της μαγιάς εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, δηλαδή αν κάνει πολύ ζέστη βάζουμε λιγότερη μαγιά.