Burger με Μπιφτέκι Κοτόπουλο και Τυρί Milner

Μίλα μου για απολαυστικές συνταγές!
Burger με Μπιφτέκι Κοτόπουλο και Τυρί Milner
Μερίδες:4
Εκτέλεση 
Εκτέλεση Burger
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε 2κσ. από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά ,το σέλερυ μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε με τα χέρια μας 4 μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις άλλες 2κσ.λάδι και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας και από τις δύο πλευρές.
Όταν ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Φτιάχνουμε τα burger βάζοντας τη sauce από αβοκάντο στην επιφάνεια του κάτω ψωμιού το μπιφτέκι τη τομάτα, το τυρί MILNER και σκεπάζουμε.
Εκτέλεση sauce
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Θέλουμε να έχουμε λίγα κομματάκια από το αβοκάντο.
Υλικά συνταγής 
Για το burger

500γρ. κοτόπουλο κιμάς

4κσ.ηλιαίλεο

1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 στίκ σέλερυ πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

4 ψωμιά για burger

1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες φέτες

5-6 φέτες τυρί MILNER

Για τη sauce αβοκάντο

2κσ. μαγιονέζα light

2 πολύ ώριμα αβοκάντο

1/4 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Χυμός από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Tip 
Σοτάροντας τα λαχανικά κάνουμε το μπιφτέκι να είναι πιο ελαφρύ. Προσοχή τα λαχανικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα ρίξουμε στον κιμά.